Kejenggreng Is ….

Kejenggreng iku boso jowo rek, nanging nggak kabeh wong jowo ngerti artine kejenggreng. Salah siji contohe arek malangan. Ndek kono nggak onok seng ngeh opo iku kejenggreng. Sebenere kejenggreng iku mirip – mirip koyok ngiyup, bedane lek kejenggreng nggambarke kahanane awake wayah ngiyup krono udan deres.

Lhah boso jowo iku memang unik cah, mangkane awake seng asli wong jowo kudu nglestarekno boso – boso unik iku mau. Kudune perlu bangga lhoh yo. Soale bahasa kui nggambarake asal muasal lan peradabane awak e mbiyen. Lan perlu diinget boso jowo kui mlebu boso seng paling akeh digawe uwong ndek ndonyo iki. Temenan …. !

Yo wes ngono ae, dadi mulai saiki sampean nggak usah bingung lek onok uwong ngomong “kejenggreng” .

Catatan : Bagi yang ngerti bahasa jawa silahkan tulisan diatas di translete ke mbah google. Suwon ….

Iklan

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s