Pakdhe Jokowi

Sek… Sek… Sek….
Sakdurunge nulis blog maneh. Kulo tak nyapa sampean sedoyo. “Piye Kabare?”. Soale wes onok pirang² sasi iki blass gak nengok blog. Mumpung paketan simpati flass sek full 8 giga yooo tak sempat²ne nulis nde isen² blog supoyo rame.

image

Iki jaman lagi rame mergo ulah ” Papa Minta Saham”. Dadi tulisanku sak iki nyesuakne opo seng lagi hits nek negoroku dewe. Gak popo too…. , Nah. Gak usah diceritakno maneh sopo seng kudu bertanggung jawab karo kasus “Papa Minta Saham” iki, soale kabeh masyarakat wes podo paham. Aku mek kate cerito, luweh tepate nyalurne uneg² karo kang jokowi. Opo iku uneg² e…

Siji, kang jokowi ancen oye. Kok iso?lha piye to.. Mek jaman iki tok aku ngerti onok pemimpin seng bener² pro karo rakyat. Opo buktine? Buktine sampean kang jok. Iso lan tenanan karo janjimu wayah pilpres wingi. Janji seng kate brantas mafia². Agar supoyo rakyat iso tentrem gak dijajah karo mafia² asu iku. Mek jaman iki enek presiden iso ngetokno mafia² kirek seng biasane ndelik. Goro² enek menteri lapor nek media lan mkd. Rakyat maleh ngerti sopo iku kang reza khalid. Maleh ngerti belut SN. Wong loro kui anak didikanne keluargo cendana. Loro² ne wes oleh kanuragan soko keluarga cendana. Mben onok kasus² korupsi, jeneng loro kui mesti kesebut nek persidangan. Tapi gak iso dicekel karo kpk. Nyatu yo belut,piye maneh.

Tapi sak iki iso diseret nek pengadilan rakyat. Sopo seng nyeret kui. Lha sopo maneh lek gak kang jokowi. Lewat tangan menteri kang sudirman. Rakyat maleh ngeh karo jeneng² asu seng biasane dadi makelar proyek.

Onok pitakon ngene? Lha lapo kok nggak lapor polisi. Lha lek lapor polisi. SN karo kolid bakal kesenengan. Jenengr mafia kui, hukum nggak bakal tedas karo wong loro kui. Mendal coi… Jaringan mafia kui wes neng endi² onok. Arep polisi,kejaksaan, anggota dewan mesti onok seng dikenal. Mafia kui senjatane duwet. Lek nek filem², onok seng jenenge dana rahasia. Dana rahasia kui biasane lek menehno pas pagelaran politik. Contohe seng wes ngerti kabeh. Reza tau menehi duwet nde kampanye pilpres nek prabowo 500M. Nggak onok mangan siang seng gratis coi. Dadi yo gak kaget lek konco² KMP koyoto fadli zon lan fahri hamza belo mati²an karo kirek kui.

Kang jokowi, mileh pengadilan rakyat. Mbak nana dadi tandeme kang joko. Lewat metro tv, pengadilan kui digae. Rakyat maleh ngeh. Lek wes kabeh ngerti. Gerak – gerik mafia kui dadi terbatas. :). Iku uneg²ku…. Mboh isoku nulis mek nglantur. Yp karo ngopi lan ndelok bal²an soale. Nggak iso fokus coi. Maklumono yoooo…. Dulur….

Wassalam….

Iklan

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s